Wednesday, October 07, 2009

Generatia viitoare si moduri diverse de adresare

astazi mi s-a intamplat un lucru oarecum bizar. intrand cu mult aplomb si speranta intr-o librarie de la mine din cartier (da, singura, cea de la piata salajan), am dat de un tanar domnisor. tanarul nostru domnisor, in etate de maxim 3 ani intra si iesea din librarie, fara sa dea vreun semn ca vrea sa ma lase sa trec. dintr-o data, s-a uitat urat la mine, si si-a exprimat toaate frustrarile lui minuscule intr-un cuvant incredibil!

"Maaaaaarrss!"


Prima data n-am inteles exact ce a zis, dar faptul ca se uita la mine cu atata suparare si ca nu prea vroia sa ma lase sa trec mai departe spre ghiseu, m-a facut sa-mi dau seama ca, da! acela era cuvantul magic. Bine, ce m-a ajutat in acea fractiune de secunda sa realizeze marea acuza, marele repros, a fost replica imediata a maicasii care l-a dojenit cu un "vino mama incoace si las-o pe doamna..isoara sa treaca!" aaa! AAA! plus ca vanzatoarea mi-a tras o privire usor deranjata, semiscarbita de "uite-te tu la tineretul din ziua de azi, asa de prost crescut e ca nici nu ia seama la copiii astia mici."

dupa toate aceste fractiuni de secunda, in urmatoarea fractiune, mama si-a luat repede cumparaturile si s-a indreptat spre usa. moment in care copilasul s-a uitat zambind luminos la vanzatoare si i-a zis foarte vesel "paaaa!". oh super! deci eu eram inamicul public care nu lasa copilul sa se "exprimeee, domnule!" si tanti era prietena lui buna, mai in varsta decat el cu jumatate de secol, care il saluta prieteneste!


acum, ca sa fiu sincera, nu stiu cat de tare m-a deranjat reprosul domnisorului, dar stiu sigur ca m-a socat puternic. dar asta mi-a trecut repede cand m-am gandit la relatia dumnealui cu madam librar. cum ar veni, prieteni la catarama.. ce "sarumana", ce "la revedere", nuuu, "paa", ca noi suntem cunostiinte vechi. si mai vorbeste lumea aproape peiorativ de tineretul din ziua de azi. sa vedem tineretul din ziua de maine!

7 comments:

skythes said...

ahahahaha : ))) ce m-am distrat micuta jo versus minusculul prunc mwhahaha :-*

Radu-Mihai said...

Eu eram genul ala de copil care nu se jena sa puna intrebari foarte nepotrivite precum "mami, dar de ce doamna aceea are nasul asa de maaaarreeeee?" cu voce tare. A mea mama era foarte incantata de aceste curiozitati infantile, incat se facea rosie de jena si isi amintea ca nu avea treaba in magazinul cu pricina :D

La copilandrul ala e clar ca vina e a parintilor. Acum nu stiu cat e vina lipsa timpului si cat e educatia propriu-zisa. Din pacate asta ne asteapta, o societate tot mai...nesimtita.

still alive said...

poate ca iti bara drumul spre prietena lui, care sa ramina numai a lui. era "numai" la anul 3 din educatia de 7 ani de acasa.
s-ar putea sa fie si alte cauze ale reactie lui ... [oricum nu erai tu personal cauza].
si de limbajul folosit (in cazul asta numai un cuvint) ... cine poate sa spuna de unde il are? de acasa (poate are un ciine) ...
poate ipoteze ;-)
scena cred ca ar fi fost de filmat - unica :D

marul said...

:)))

deA said...

La multi ani:) Imi cer scuze de intarziere:|

liana said...

:))))))

masaj erotic Bacau said...

genial ....ai dreptate " daca se vorbeste urat de tineretul din ziua de azi ...de cel de maine ce se mai poate spune ? "